Kantoor der Kerkelijke Goederen, hét rentmeesterskantoor voor PKN-gemeenten en daaraan gelieerde organisaties voor beheer onroerend goed, taxaties, aan- en verkoop en herbestemming kerkelijke gebouwen (bv. kerk, kerkgebouw en pastorie).

Kerk Laag Zuthem

Kolkweg 29
Laag Zuthem
Vraagprijs €250.000,00 k.k.
Verkocht onder voorbehoud
Verkocht onder voorbehoud   Het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente te Heino biedt te koop aan:   een kerkgebouw met nevenruimten, ondergron... Volledige omschrijving

Kenmerken


Type object: Kerk
De kadastrale gegevens: Gemeente Heino, sectie A, nummer 1599 ged., groot ca. 16 are (1.600 m²)
Inhoud: De totale inhoud is ca. 1395 m³
Oppervlakte: De totale oppervlakte is ca. 271 m²
Meer over dit object

Foto's

 

Locatie

Verkocht onder voorbehoud

 

Het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente te Heino biedt te koop aan:

 

een kerkgebouw met nevenruimten, ondergrond en erf

 

Het betreft de voormalige Gereformeerde Kerk, gelegen aan de Kolkweg 29, 8055 PS Laag Zuthem. Kadastraal bekend Gemeente Heino, sectie A, nummer 1599 ged., groot ca. 16 are (1.600 m²).

Bouwjaar

De oorspronkelijke opstallen (kerkgebouw en jeugdgebouw) zijn gebouwd rond 1951. Vervolgens is 1978/1979 de tussenbouw gerealiseerd tussen het jeugdgebouw en het kerkgebouw. Sindsdien hebben zich geen wezenlijke bouwkundige aanpassingen voorgedaan.

Bouwaard, constructie

Kerkgebouw
Op staal gefundeerde bakstenen muren voorzien van stalen ramen met enkel reliëf glas. Vloeren zijn uitgevoerd in hout. Het kerkgebouw is voorzien van een houten spantconstructie en een houten zadeldak gedekt met pannen. Het plafond is uitgevoerd in zachtboard. Het balkon is volledig uitgevoerd in hout en de vloer is voorzien van vloerbedekking

Tussenbouw
Op staal gefundeerde spouwmuren voorzien van een hardhouten kozijnen, ramen en pui met dubbele beglazing. De tussenbouw is voorzien van een platdakconstructie (met daklichten) uitgevoerd in hout en gedekt met bitumen (1979). De vloeren zijn uitgevoerd in beton en voorzien van tegels (hal, keuken en toiletten) en linoleum (vergaderzalen). Plafonds zijn uitgevoerd als zogenaamde systeemplafonds.

Jeugdgebouw
De oorspronkelijke opstal is gefundeerd op staal en nagenoeg volledig uitgevoerd in hout. Op enig moment zijn de gevels bekleed met zogenaamde damwandprofielen.

Dit deel van het gebouw is voorzien van een zwak hellende houten kapconstructie gedekt met bitumen (1979). De kozijnen en ramen zijn gedeeltelijk uitgevoerd in kunststof en voorzien van dubbele beglazing en gedeeltelijk uitgevoerd in hout met enkele beglazing. Het plafond is uitgevoerd als zogenaamd systeemplafond. Onder dit plafond bevind zich het oorspronkelijke zachtboard plafond. De vloeren zijn voorzien van linoleum.

Globale inhoud en oppervlakte

Het oorspronkelijke kerkgebouw heeft een inhoud van ca. 800 m³. De tussenbouw heeft een inhoud van ca. 385 m³. Het jeugdgebouw heeft een globale inhoud van 210 m³. De oppervlakte van de kerkzaal bedraagt ca. 81 m² en van de nevenruimten ca. 190 m².

Indeling

Nevenruimten
Entree/hal ca. 25 m², eenvoudige keuken ca. 9 m², kleine vergaderzaal ca. 29 m², grote vergaderzaal ca. 37 m², CV-ruimte, werkkast, herentoilet, damestoilet, doorgang naar clubzaal ca. 51 m², bergruimte I ca. 8 m², bergruimte II ca. 8 m², berging.

Oorspronkelijke kerkgebouw
Entree/garderobe, trapopgang naar balkon, kerkzaal ca. 81 m².

Sanitair/c.v./isolatie

Sanitair
In het object is één damestoilet en één herentoilet gesitueerd, beide voorzien van een closet en een fonteintje.

Verwarming
De kerkzaal wordt verwarmd middels elektrische verwarming. De overige ruimten worden verwarmd middels een CV-installatie (2008) voorzien van radiatoren.

Isolatie
De isolerende voorzieningen van het object bestaan uit spouwmuren (kerkgebouw en tussenbouw), platdakisolatie (tussenbouw) en gedeeltelijke dubbele beglazing (tussenbouw en Jeugdgebouw). Voor het overige zijn er in of aan het object geen isolerende voorzieningen aangebracht.

Ligging

Het object is centraal gelegen binnen het dorp Laag Zuthem. Omliggende bebouwing wordt gebruikt ten behoeve van de functie wonen.

Bestemming

De bestemming in gevolge het ontwerp bestemmingsplan “Laag Zuthem” van de gemeente Raalte is “Maatschappelijk”.

Onder het tabblad ‘Informatie’ kunt u het bestemmingsplan en bouwtekeningen downloaden.

Type object: Kerk
Adres: Kolkweg 29 , Laag Zuthem
De kadastrale gegevens: Gemeente Heino, sectie A, nummer 1599 ged., groot ca. 16 are (1.600 m²)
Inhoud: De totale inhoud is ca. 1395 m³
Oppervlakte: De totale oppervlakte is ca. 271 m²
Bouwjaar: Rond 1951
Bestemming: Maatschappelijk

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij:

  • Het Kantoor der Kerkelijke Goederen, Postbus 675, 3800 AR Amersfoort, telefoon (033) 467 10 10
  • de heer ing. L. ten Hooven, rentmeester, telefoon (06) 51 34 12 00 of via het e-mailadres: l.tenhooven@kkgkka.nl

Brochure(s) aanvragen

U kunt ook een brochure aanvragen. Dit kan telefonisch via KKG of vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Volgende' om toegang te krijgen tot de brochure(s). U kunt de bestanden vervolgens downloaden.


Neem contact met mij op

U kunt de volgende bestanden downloaden: